BANJALUKA – Rasprava o prodaji Rudnika željezne rude "LJubija" kompaniji "Izrael investment grupa" neće se naći na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine jer je za 4. maj zakazano javno saslušanje o ovoj odluci Vlade, odlučeno je  na sjednici skupštinskog Odbora za privredu. Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo,… Pročitaj više »

ZAGREB – U prvom tromjesečju 2017. godine grupa Croatia osiguranje ostvarila je neto dobit od 67,8 miliona kuna, što predstavlja rast od 71 posto u poređenju s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem.  Dosadašnje restrukturiranje donijelo je poboljšanje rezultata, a fokus je i dalje na optimalizaciji  prodajnog… Pročitaj više »

BANJALUKA – "Elektrokrajina" Banjaluka je i dalje posvećena razvoju i unapređenju poslovanja, poboljšanju finansijskih rezultata i kao takva i dalje ide u budućnost i ostaje najveće distributivno preduzeće u RS, izjavila je to danas Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine", na obilježavanju 70 godina ovog preduzeća. Ona… Pročitaj više »

BANJALUKA – Prosječna mjesečna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u martu iznosila je 828 KM, a prosječna bruto plata bila je 1.326 KM, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku. Prema tim podacima, najviša plata je isplaćena u području finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja… Pročitaj više »

LONDON – Uprkos sankcijama, ruske naftne kompanije započele su s probnim bušenjima na obalama Arktičkog okeana gdje se skrivaju nalazišta koja će u budućnosti činiti okosnicu ruske proizvodnje nafte. Kako navodi Financial Times, Rosnjeft je početkom mjeseca započeo ispitivanja na bušotini Centralno-Olginskaja 1 koja se… Pročitaj više »

BRISEL – Efikasnost goriva u novim automobilima prodanim u EU poboljšana je prošle godine, ali je to najmanje godišnje poboljšanje zabilježeno tokom posljednje decenije, podaci su Evropske agencije za okolinu. Prosječna emisija CO2 novih automobila prodanih u 2016. bila je 118,1 gCO2 / km, navodi… Pročitaj više »