funta

Jeremy Corbin je nedavno izjavio da laburisti razmišljaju o uključivanju minimalnog garantovanog dohotka u svoj partijski program. Naglašavajući odgovornost vlade da „zaštiti građane“ od neizvesnosti umesto da je povećava, predložio je minimalni garantovani dohodak kao moguće rešenje za rizike globalizacije, ali tek posle detaljnih istraživanja… Pročitaj više »

meso

BANJALUKA – Prekomjeran uvoz mesa i mesnih prerađevina nastavljen je i ove godine, a dodatni udarac domaćoj mesnoj prerađivačkoj industriji zadao je drastičan pad izvoza. Proizvođači i prerađivači mesa u BiH suočeni su sa jakim inostranim igračima i uvozničkim lobijima koji, zahvaljujući liberalizaciji tržišta, uvoze… Pročitaj više »

radmila_cickovic

BANJALUKA – Republika Srpska je od januara do septembra ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 5,27 milijardi KM, a pokrivenost uvoza izvozom bila 65,5 odsto, izjavila je direktor Republičkog zavoda za statistiku Srpske Radmila Čičković. Ona je rekla novinarima da je… Pročitaj više »

evro_dolar

Prvi put od izbijanja svjetske krize, dvije među najvažnijim svjetskim centralnim bankama – američkih Federalnih rezervi (FED) i Evropske centralne banke (ECB) bi mogle da pooštre monetarne politike u isto vrijeme. To bi moglo da bude početak kraja izuzetno dugog perioda trajanja praktično besplatnog novca… Pročitaj više »