BEOGRAD – Državljani Srbije često odlaze u Mađarsku u kupovinu jer su tamo neki proizvodi ne samo jeftiniji, već se ušteda može ostvariti i vraćanjem poreza na granici. Tako se u susjednoj Mađarskoj znatno jeftinije mogu kupiti hrana, kozmetika, kućna hemija, hrana za pse, tehnička… Pročitaj više »

SARAJEVO – Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH najavilo je da će organizovati masovne proteste poljoprivrednika ukoliko na sutrašnjoj hitnoj sjednici federalne Vlade ne bude usvojen program isplate podsticaja za treći kvartal prošle godine od 11,5 miliona KM. Iz Udruženja upozoravaju ministre koji se sutra ne pojave… Pročitaj više »

BERLIN – Njemački kancelar Angela Merkel i kineski predsjednik Si Đinping saglasili su se da će produbiti strateško partnerstvo i da će u okviru grupe G20 raditi na rješenju krize prezasićenosti globalnog tržišta čelika. Portparol Merkelove Štefan Zejbert izjavio je da su tokom telefonskog razgovora… Pročitaj više »

Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod  pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, treći put organizuje „Jahorina ekonomski forum“ pod nazivom „Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja JIE“. Jahorina ekonomski forum (JEF) 2018. će se održati 03…. Pročitaj više »

TUZLA – Međunarodni aerodrom Tuzla u kontinuitetu nastavlja širenje obima poslovanja i ove godine, te u saradnji s niskobudžetnom aviokompanijom “Wizz Air”, u junu uvodi novu avioliniju Tuzla – Baden – potvrdio je Feni direktor ovog aerodroma Rifet Karasalihović. Redovna linija na relaciji Tuzla –… Pročitaj više »

VELIKA KLADUŠA – Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC FOOD ušao je na tržište Švedske. Prve količine ovog najpoznatijeg bh. biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih lanaca City Gross i Orient Hus. Rezultat je ovo ekskluzivne saradnje koja je… Pročitaj više »

BEOGRAD – Vrijednost ukupno izvedenih građevinskih radova u Srbiji je 2017. godine bila 5,5 odsto veća nego 2016. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je blizu dva puta više od prethodne projekcije povećanja Republičkog zavoda za statitistiku (RZS) iz januara 2018, koja… Pročitaj više »

MOSKVA – Ruski energetski div “Gazprom” ukinuće stotine radnih mjesta u svojim inostranim kancelarijama za trgovinu i izvoz, uključujući Veliku Britaniju, te će ih preseliti u Sankt Peterburg, što dolazi u vrijeme rastućih tenzija između Rusije i zapadnih zemalja. Reuters to saznaje od dva izvora… Pročitaj više »