RIM  – Komitet u italijanskom parlamentu za pitanja budžeta donio je danas odluku da ta zemlja od januara naredne godine ukine kovanice od jednog i dva centa. Ukidanje kovanica male vrijednosti rezultiraće uštedom od oko 20.000 evra godišnje. Italijanska Vlada je od uvođenja evra 2004…. Pročitaj više »

BANJALUKA – U prvom kvartalu ove godine Dom penzionera Banjaluka poslovao je pozitivno s plusom od 50.000 KM, povećali su broj korisnika, likvidni su i vraćaju reprograme. Rekao je ovo Đuro Crnomarković, direktor Doma penzionera, nakon redovne 42. sjednice Upravnog odbora ove ustanove. Milenko Savanović,… Pročitaj više »

LISABON – Štrajk radnika državnih institucija u Portugaliji zbog plata i radnog vremena poremetio je rad javnih službi, posebno u zdravstvu i obrazovanju. Neke osnovne i srednje škole otkazale su nastavu, dok su bolnice otkazale preglede i kontrole. LJekari i medicinske sestre nisu stupili u… Pročitaj više »

VAŠINGTON – Evropa još uvek treba da obezbedi plan za ublažavanje dužničkog tereta Grčke kako bi Međunarodni monetarni fond pristao da obezbedi dodatna finansijska sredstva Međutim, obe strane "istražuju sve opcije" i razlike u stavovima se smanjuju, izjavio je portparol MMF-a Geri Rajs. "Svi su… Pročitaj više »

TREBINJE – Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Željko Kovačević razgovarao je danas sa delegacijom investitora “Donfang” korporacije /Dongfang Electric International Corporation/ iz Kine, koji su iskazali zainteresovanost za realizaciju projekta izgradnje Hidroelektrane /HE/ “Dabar”. Predstavnici “Dongfang” korporacije uručili su Kovačeviću pismo namjere koje će… Pročitaj više »

NJUJORK, TOKIO – Digitalna valuta bitcoin porasla je  skoro 200$ bilježeći novi rekord, i trenutno vrijedi 2,667,76 dolara, po podacima CoinDesk data.  Porasla je i potražnja za drugim kripotovalutama. Cijena bitcoina se od početka godine više nego udvostručila. Ključni razlog za dominaciju ove valute jeste anonimnost,… Pročitaj više »