Zapljena cigareta 181208

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina je u osam mjeseci ove godine na strana tržišta izvezla roba u vrijednosti šest milijardi i 32 miliona KM, što je za 2,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Istovremeno je uvoz iznosio deset milijardi i 394 miliona… Pročitaj više »

zrak_teslic

BANJALUKA – Okružni privredni sud u Doboju potvrdio je Plan reorganizacije stečajnog dužnika preduzeća za proizvodnju optičkih, optomehaničkih i optoelektronskih uređaja i sistema “Zrak” iz Teslića. Tim planom je predviđeno da bude osnovano novo preduzeće čiji će vlasnik 51 odsto akcija biti beogradsko preduzeće “Direkcija… Pročitaj više »

poljoprivreda1

BANJALUKA – Rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstava istekao je danas, a gotovo polovina poljoprivrednika iz RS ostaće bez podsticaja u ovoj godini jer je do juče podatke u APIF-u ažuriralo 58,8 odsto vlasnika imanja. U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kažu da, bez obzira na… Pročitaj više »

WEF

BANJALUKA – Svjetski ekonomski forum (WEF) pozicionirao je BiH na 107. mjesto od ukupno 138 najkonkurentnijih država svijeta, što je za četiri pozicije bolje u odnosu na prošlogodišnji indeks, pokazao je juče objavljeni izvještaj WEF-a. Tako je u poređenju sa državama u bližem i daljem… Pročitaj više »

pavlovic_banka

BIJELJINA – Pavlović International Bank Slobomir, Bijeljina, obavijestila je danas klijente, poslovne partnere i  javnost da je postupak emisije akcija uspješno okončan i da je banka dokapitalizovana. “Okončanjem emisije akcija banka je obezbijedila povećanje osnovnog i ukupnog kapitala i još jednom potvrdila stabilnost u poslovanju,… Pročitaj više »