BRISEL – U proteklih deset godina kapitalne investicije drastično su opale u 24 od 28 članica EU, podaci su evropske Agencije za statistiku Evrostat. Prema podacima Evrostata, investicije su umanjene u prosjeku za 2,3 odsto i prošle godine pale su na 20,1 odsto od BDP,… Pročitaj više »

BANJALUKA – Preduzeće “Kosmos” iz Banjaluke poslovalo je lani pozitivno, prvi put poslije 11 godina, i ostvarilo zaradu od oko 2,5 miliona KM. “Kosmos” je bio na ivici stečaja i potresali su ga štrajkovi zaposlenih, ali je počeo da se oporavlja zahvaljujući procesu restrukturiranja i… Pročitaj više »

NOVI SAD – Najskuplji eksponat 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma – kombajn za vađenje šećerne repe, vrijedan 600.000 evra, još nije prodat, iako su to danas javili neki mediji u Srbiji. U marketing službi firme “Almeks” rekli su Srni da oni “nisu upoznati” o informaciji da… Pročitaj više »

SOFIJA – Evropska komisija će sutra pokrenuti proces aktivacije zakona koji zabranjuje evropskim kompanijama da se povinuju sankcijama SAD protiv Irana i kojim se ne priznaju bilo kakve odluke suda kojima američke mjere stupaju na snagu. Predsjednik Komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je dužnost… Pročitaj više »