saxo_banka

Više cijene, niži rast i jači dolar gotovo je pa savršena kombinacija za recesiju, smatra Steen Jakobsen, glavni analitičar danske Saxo banke i zaključuje da inflacija definitivno kuca na vrata. Kineski indeks proizvođačkih cijena možda je trivijalan ekonomski indikator, ali je kroz izvozne cijene 'hranio'… Pročitaj više »

vlada_rs2

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je elektroenergetske bilanse preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske” za 2017. godinu i za period 2017-2019. godina. Planirana proizvodnja električne energije na nivou “Elektroprivrede Republike Srpske” za 2017. godinu iznosi 5.366,10 gigavat-časova, što je na nivou plana proizvodnje za ovu godinu…. Pročitaj više »

poljoprivreda1

BANJALUKA – Na sastanku predstavnika Asocijacije za ruralni razvoj /ARD/ Zadružnog saveza i krovnih udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Srpske podržana je kampanja da minimalni iznos podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela bude šest odsto domaćih budžetskih prihoda Srpske za narednu godinu. Iz ARD-a navode da… Pročitaj više »

IRB_RS

TREBINJE –  Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske je, u odnosu na prošlu godinu, smanjila kamatne stope na kredite za mlade preduzetnike, skraćene su procedure za kredite iznad 500.000 KM, te uveden niz pogodnosti za preduzetnike, privrednike i poljoprivrednike u Srpskoj, rekao je u Trebinju rukovodilac… Pročitaj više »

sarovic_zajbekci_ljajic

SARAJEVO – Ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar ekonomije Turske Nihat Zejbekči su u Istanbulu potpisali Memorandum o trgovinskoj saradnji. Trojica ministara otvorili su zajedničko privredno-turističko predstavništvo Srbije i BiH u… Pročitaj više »