ribarstvo

BANJALUKA – Proizvodnja ribe u RS porasla je prošle godine za 939 tona u odnosu na 2014, ali uzgajivači kažu da ekspanziju sputavaju niske bescarinske kvote, mali podsticaji i preveliki parafiskalni nameti.ribnjak Povoljni klimatski uslovi i mogućnost izvoza u EU nisu rezultovali očekivanim uzletom proizvodnje… Pročitaj više »

fiat_kragujevac

Ne. Ali – samo za sada. I uopšte nije izvesno da se u doglednoj budućnosti to neće desiti. Tako bi, dakle, glasio odgovor na pitanje postavljeno u naslovu ovog teksta.  Piše: Mijat Lakićević, dugogodišnji srpski ekonomski novinar, zamjenik glavnog urednika nedjeljnika "Novi magazin" Koji, međutim,… Pročitaj više »

orao_bijeljina1

BANJALUKA – Od multimilionske saradnje Srpske sa Rusima, po svemu sudeći, nema ništa. Za sklapanje unosnog ugovora za remont helikoptera sa Zavodom “Klimov” iz Sankt Peterburga bijeljinskom Orlu trebalo je deset miliona maraka. Vlada je namjeravala da im odobri zaduženje kod Investiciono-razvojne banke (IRB) RS,… Pročitaj više »

milorad_dodik1

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska potpisala pismo namjere MMF-u i da je sada na potezu Federacija BiH /FBiH/. On je dodao da nije obaviješten o navodima predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića o sastanku SDA i SNSD-a… Pročitaj više »