NJUJORK/LONDON – Evropske berze i Volstrit su danas u padu, zbog gubitaka u finansijskom i tehnološkom sektoru. Londonski indeks akcija FTSE 100 je u popodnevnim časovima pao za 0,1 odsto, francuski KAK 40 za 0,3 odsto, a njemački DAX za 0,4 procenata, prenosi agencija AP…. Pročitaj više »

LONDON – Bitkoin je danas dostigao rekordan nivo od nešto ispod 8.000 dolara, nakon pojave spekulacija da će se nadogradnja softvera Segwit2x nastaviti kao što je i planirano. “Očekuje se da će se nadogradnja softvera Bitcoin Segwit2x realizovati u narednih šest sati”, saopštila je internet… Pročitaj više »

SARAJEVO – Proizvođači pilećeg mesa iz BiH, uprkos obećanjima domaćih vlasti, još nisu dobili zeleno svjetlo za plasman na evropsko tržište, a neizvjesno je da li će i kada dobiti potrebne dozvole. Inspektori Direkcije za zdravlje i hranu, reviziju i analizu Evropske komisije kontrolisali su… Pročitaj više »

LOS ANÐELES – Američki proizvođač vozila na električni pogon ‘Tesla’ predstavio je prvi električni kamion, koji će moći da pređe 805 km sa jednim punjenjem baterije, prenosi Bi-Bi-Si. Proizvodnja kamiona “Tesla semi” će početi 2019. godine, ali nije objelodanjeno po kojoj cijeni će se prodavati…. Pročitaj više »

BEOGRAD – Zvanični srednji kurs u petak iznosi 118,4779 dinara za evro, što je neznatna promjena u odnosu na četvrtak, objavila je Narodna banka Srbije, a to je ujedno i nova najviša vrijednost srpske valute prema moneti evrozone u 2017. godini. Dinar je jači prema… Pročitaj više »