TREBINJE – U Trebinju već počinje nova turistička sezona, jer su smještajni kapaciteti za doček Nove godine u ovom gradu u najvećim hotelima, ali i u hostelima uglavnom već rezervisani.

Prema podacima iz trebinjske Turističke organizacije, rezervisano je oko 80 odsto smještajnih kapaciteta u gradu.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić kaže da ih vlasnici smještajnih jedinica svakodnevno obavještavaju o tome da se traži krevet više, a da tome u prilog ide i raznovrstan program za novogodišnje praznike.

“Brojni gosti su odlučili da dođu u Trebinje zbog koncerta Harija Mata Harija, koji će uvesti Trebinjce i goste našeg grada u novu 2020, ali ćemo imati i prateći koncert gradske muzike iz Đenovića, kao i doček Dječje nove godine”, kaže Radić.

On napominje da i podaci sajta Booking govore o tome da se u Trebinju vrlo brzo neće moći naći slobodan smještaj.

“Zato je ovo i poziv onima koji još nisu rezervisali smještaj da to učine što prije. Dobre zabave neće nedostajati”, naveo je Radić.

U trebinjskoj Gradskoj upravi ne kriju zadovoljstvo zbog ovogodišnjeg programa.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da su već treću godinu zaredom odlučili da za novogodišnji koncert dovedu neku od poznatih regionalnih muzičkih zvijezda i shvatili da im se ta investicija i te kako isplati.

“Ove godine je to Hari Mata Hari, čiji koncert je u bašti ‘Platani’, gdje očekujemo veliki broj gostiju, a na nama je da se pokažemo kao dobri domaćini”, naveo je Ćurić.

I u hotelu “Platani” kažu da za novogodišnje praznike očekuju apsolutnu popunjenost, kao i svake godine do sada, jer se upravo u njihovoj bašti održava koncert Harija Mata Harija, regionalne megazvijezde, što je uveliko privuklo goste.

“Već sada imamo dobar dio soba rezervisan, ili su dolasci određenih grupa u najavi, tako da onima koji bi da dođu u Trebinje poručujemo da požure, jer još imamo slobodnih soba, ali će one, sudeći po ranijim iskustvima, zasigurno pred Novu godinu uveliko biti pune”, kaže Ljubiša Bjelica, direktor hotela “Platani”.

Svi kapaciteti su, međutim, rezervisani u hotelu “Leotar”, gdje navode da su u pitanju rezervacije turističkih grupa, sa kojim najviše i rade, a u sklopu novogodišnje proslave imaju organizovanu svečanu večeru sa muzikom uživo.

A da je pretpraznička atmosfera u Trebinju već počela, govori i kićenje grada, za koje je, kako kažu u Gradskoj upravi, nabavljen i novi nakit. (Nezavisne)