Bilo je mnogo razlika između Stiva Džobsa i Bila Gejtsa, što se tiče samog rada, ali i što se tiče načina na koji su se obraćali svojim zaposlenima i ljudima uopšteno. Ali iz Gejtsove perspektive – šta je to što je Džobs imao, a on nema?

Pa, Gejts je vjerovao da je Džobs genije kada je u pitanju „bacanje čini“ (casting spells).

Blumberg izvještava da je Gejts u intervjuu za CNN priznao da je Džobs jednostavno radio stvari kao da je „sa drugog svijeta“

Rekao je: Bio sam kao manji čarobnjak, jer bi on (misleći na Džobsa) „izgovorio magične riječi“ i ja bih vidio kako hipnotiše ljude, ali zato što sam ja manji čarobnjak, čarolije ne rade na meni.

Dakle, Gejts je govorio o tome da je Džobs stvorio vjerovanja da je Epl zaista poseban i da je sam Stiv Džobs poseban.

Takođe, Gejts je izjavio da nikada prije i poslije Džobsa nije vidio nekoga sa takvom sposobnošću da pronađe talentovanu osobu i motiviše je.

Ali to je prije svega zato što su proizvodi koje je Epl stvorio pokrenuli ljude na „emotivnom nivou“, umjesto da ih čine samo produktivnijim. Neki lideri imaju takav duh da ih drugi sljede. Imaju sposobnost da uvjere ljude da oni zaista rade nešto drugačije od svih drugih, nešto što se neće lako zaboraviti. Neki kažu da Ilon Mask ima tu sposobnost, a da Mark Zakerberg nema.

Možda to ne može da se nauči. Možda su neki ljudi jednostavno rođeni sa tom sposobnošću, a drugi nisu. (BIZLife/Inc.com)еврашкаdbhnefkmyst yjvthfpersonal financial budget softwareтренды весны 2017таоваоТунян