BRČKO – U Brčkom je danas otvoren 17. Međunarodni sajam privrede, na kojem je na 1.500 metara kvadratnih svoje proizvode i štandove postavilo oko 150 izlagača iz BiH i zemalja regiona.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Jelenko Ilić rekao je da je zadovoljan organizacijom Sajma, koji je već prvog dana veoma posjećen. 

“Imamo oko 150 izlagača iz raznih sektora privrede, sitnog zanatstva, trgovaca, jer je i cilj da se okupi što više privrednika iz regiona, ali prvenstveno što više privrednika iz BiH”, rekao je Ilić. 

Ilić je dodao da će u okviru Sajma biti organizovane i stručne konferencije na kojima će učestvovati privrednici. 

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić istakao je da mu je drago što će na Sajmu biti govora o povećanju plata zaposlenih, ali i o onome što je najveći problem Brčko distrikta, ali i BiH, a to je odlazak mladih. 

“Mi ćemo svakako kao Vlada distrikta i kroz direktnu komunikaciju sa Privrednom komorom, ali i kroz Privredni savjet, raditi na svim aktivnostima koje će ići u pravcu da kroz izmjene propisa ili na neki drugi način omogućimo ono što je želja svih nas, a to je da mladi ostaju”, rekao je Milić. 

Sajmu je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, koji je napomenuo da su Vlada i Privredna komora Republike Srpske uvijek pružale podršku ovom sajmu. 

“Ovaj sajam je prilika da se ljudi sreću, da razmijene poslovne ideje i prakse, zaključe poslovne ugovore, razviju interesovanje za određene nove privredne aktivnosti, a upravo je ovaj sajam kroz 17 godina svog postojanja tome i doprinosio”, rekao je Đokić. 

Đokić je dodao i da je Brčko distrikt specifično područje u BiH zbog svog statusa i da to treba i dalje da bude povod da se Brčko nametne kao središte razmjene robe i kapitala, te na taj način doprinese svom, ali i razvoju zemlje. 

Sajam se održava u bivšem tržnom centru “Tropik” u Grčici i trajaće do subote, 10. novembra. Pokrovitelj Međunarodnog sajma privrede je Vlada Brčko distrikta, a organizator je Privredna komora Brčko distrikta. (Srna)