BIJELJINA – Imovina bijeljinske Fabrike šećera u stečaju ponovo će biti ponuđena na prodaju na licitaciji zakazanoj za 13. oktobar po početnoj cijeni od 15 miliona KM.

Ovo je četvrta po redu licitacija za prodaju imovine „Šećerane“, a biće održana u prostorijama fabrike u Velikoj Obarskoj.

Na licitaciji će biti ponuđeni poslovni i pomoćni objekti u privredi, zemljište ispod objekata i zemljište koje je neophodno za redovnu upotrebu poslovnih i pomoćnih objekata.

Na javnom nadmetanju za prodaju, odnosno kupovinu imovine Fabrike šećera učestvovaće svi oni koji do 13. oktobra uplate kauciju od 50.000 KM.

U slučaju da ni na četvrtoj licitaciji ne bude zainteresovanih kupaca, Skupština povjerilaca Fabrike šećera donijeće odluku o prestanku dalje prodaje i unovčavanja imovine „Šećerane“ na ovaj način, te će pristupiti izradi stečajnog plana kojim će biti reorganizovan stečajni dužnik na način da se sva imovina  stečajnog dužnika raspodijeli između svih povjerilaca, odnosno da se izvrši pretvaranje potraživanja povjerilaca u uloge, odnosno akcije.

Skupština povjerilaca „Šećerane“ prošle sedmice je odbacila je kao finansijski neprihvatljive četiri ponude za kupovinu fabrike koje su dostavljene iz Vijetnama, Turske, Hrvatske i Banjaluke. (Capital)