Pokušali su prodavati majice s apstraktnim dizajnom, ali to im nije baš išlo. Onda je braći Bertu i Johnu Jacobsu palo na pamet da, zbog svakodnevne poplave u negativnih vijesti svuda oko njih, iskušaju tržište nudeći mu pozitivne poruke.

 

Otisnuli su najprije na majice poruku: Život je dobar (Life is Good), i biznis je krenuo kao lud, prenosi njihovu priču CNNMoney.

U tri godine im je prodaja s tim sloganom narasla na čak milion dolara, a prije toga su bili praktički propali, na računu su imali 78 dolara.

Bilo je to sredinom 90-ih, a sada zarađuju oko 100 miliona dolara godišnje i postali su poznati lifestyle brand koji uključuje majice, pidžame, nakit pa čak i ukrase za dom koje prodaju u 2.500 prodavaonica SAD-u i Kanadi te preko e-trgovine.

Kažu, njihov je cilj isti kao i na početku, širenje optimizma.

– To je misija koja se danas čini više živa nego ikad  kaže Bert Jacobs.

Svakako, dobro su unovčili potrebu ljudi za optimizmom u kombinaciji s vlastitim umjetničkim sklonostima. Braća su i vlasnici i menadžeri kompanije koja sjedište ima u Bostonu te ima 178 zaposlenih, a kompanija 10 posto zarade donira za siromašnu djecu.

Iako je njihov posao danas znatno veći nego što je bio kada su počeli, braća Jacobs tvrde da se njihova misija nije promijenila:

 Mi želimo širiti optimizam, smatramo da je danas to važnije nego ikada prije – zaključili su. (Novac.hr).