Hakeri su iz najveće svjetske berze kriptovaluta Binance ukrali bitcoine u vrijednosti 36 miliona evra, saopštila je kompanija.

Krađa 7.000 bitcoina dogodila se u jednoj transakciji, izjavio je osnivač Binance Changpeng Zhao.

Rukovodstvo Binancea priznaje da je njihova krivica što nisu na vrijeme primijetili plan hakera. Izgubljeni bitcoini će biti vraćeni pogođenim investitorima.

Krađa velikih bitcoina dogodila se u ponedjeljak uveče, ali hakerski napad je trajao mnogo duže, možda i nedjeljama ili čak mjesecima, saopštili su iz Binancea.

Hakeri su strpljivo i postepeno dobijali pristup podacima o bitcoin kovanicama određenih korisnika koje su izabrali za svoje žrtve, a zatim su prenos njihovih 7,074 bitcoina na druge izvršili u jednoj velikoj transakciji, koja je po trenutnoj cijeni bitcoina vrijedna 36,9 miliona eura.

Berzu Binance je 2017. godine osnovao kanadsko-kineski biznismen Changpeng Zhao, koji je danas jedan od najuticajnijih pojedinaca u svijetu kriptovaluta.

“Dobili smo lijepu, ali veoma važnu lekciju. Zaštita imovine investitora bila je naša odgovornost, ali nismo uspjeli”, napisao je Changpeng Zhao na Twitteru ne tražeći izgovore.

Ovo je prvi značajan incident berze Binance, koja se smatra jednom od najpouzdanijih. (Bankar.me)слепковcanonicalcamsgirlsолх.what river flows past moscow to the caspian seanew year celebration 2015