TUZLA – Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi i jedna od najnaprednijih evrpopskih avio-kompanija danas je objavila da će uspostaviti novu liniju iz Tuzle do Beča, popularne evropske destinacije.

Nova low-cost linija će biti uspostavljena 27. aprila sa tri nedeljna leta ponedeljkom, sredom i petkom što će otvoriti nove mogućnosti za putnike iz Bosne i Hercegovine da otkriju jedan od evropskih glavnih kulturnih centara i to uz povoljne cijene karata već od 19,99 evra (39,99 KM).

Glavni grad Austrije je idealna destinacija za putnike koji žele da otkriju barokne ulice i kraljevske palate. Bečka muzička i umjetnička remek djela zajedno sa kulturom kafana i dimaničnom i raznorodnom scenom nude brojne načine za kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena.

U odgovoru na pojačanu tražnju i želju za većim brojem povoljnih mogućnosti za putovanja, WIZZ nastavlja da širi svoju mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, nudeći u ovoj godini ukupno 15 linija do 8 zemalja dostupnih sa dva bh. aerodroma, što će dalje doprinjeti povećanju dolaznih i odlaznih turističkih kretanja i poboljšati poslovne veze između zemalja.

”Kao domaća aviokompanija na tuzlanskom aerodromu, Wizz Air uvijek traži mogućnosti za razvoj svoje mreže linija udruženo sa pružanjem izvanredne usluge tokom leta još većem broju putnika. Danas, objavljujemo dugo očekivan liniju od Beča do Tuzle, sa početkom od 27. aprila 2018. što će predstavljati odličnu destinaciju za odmor za naše putnike. Naša prijateljska i posvećena posada se raduje što će moći da dočeka nove putnike na našim letovima koje obavljamo avionima koji su među najmlađima u Evropi”, rekla je Sorina Rac, portaprol Wizz Air-a.

Rifat Karasalihović, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli, kaže da je ovaj let bio jedan od njihovih glavnih ciljeva još od osnivanja aerodroma.

“Menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli je pozitivno prihvatio vijest o uspostavljanju linije Tuzla – Beč. To je i bio jedan od naših glavnih ciljeva od osnivanja aerodroma u 1998. godini. Potencijalni putnici će sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli imati mogućnost da posjete još jedan uzbudljiv evropski grad”, rekao je Karasalihović. (Agencije)