SIJETL- Mark Cukerberg, vlasnik najveće društvene mreže ‘Facebook” nedavno je govorio o poslovnim izazovima, ali i željama za 2018. godini.

Kao jedan od glavnih ličnih izazova naveo je težnju da “popravi” i poboljša “Facebook”, koji mora biti bolji i brži.

On je priznao da je njegova društvena mreža imala niz grešaka, posebno kada je riječ o zloupotrebi iste.

Inače, Cukerberg već dugi niz godina objavljuje svoje želje za godinu koja dolazi i to je jedna njegova lična tradicija.

Naime, u posljednje vrijeme mnoge društvene mreže su se našle na udaru kritike zbog tzv. lažnih vijesti, posebno tokom i nakon američkih izbora.

‘Facebook” je posebno kritikovan jer jer dozvolio ruske, političke reklame neposredno pred glasanje na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine.

Cukerberg je izjavio da namjerava da se posveti veoma važnim pitanjima, kao i sprječavanju zloupotrebe nekih opcija njegove mreže. Njegova želja je da “zaštiti svoju zajednicu od zloupotrebe, mržnje, ali i miješanja drugih država”.

‘Moja najveća želje jeste da vrijeme koje korisnik Facebooka provede na ovoj mreži, bude dobro iskorišteno vrijeme”, rekao je Cukerberg.

Naravno, on kaže da ne može da spriječi sve greške i propuste, ali da želi da osigura da se njegova mreža ne zlouporebljava’

“Ako budemo uspješni u onome što smo planirali, krajem 2018. godine, bićemo na veoma dobrom putu”, rekao je on.

Ipak, kritičari kažu da nema potrebe da izlazi sa ovakvim godišnjim izazovima, bar ne ovom vrstom;

“Zapravo, to je možda njegov lični cilj, ali to što je naveo je nešto što on, kao direktor Facebooka i treba da radi svakako”, rekla je Maja Kosof, poznata po svojim tekstovima o tehnološkim dostignućima.

Takođe, jedno od pitanja koje će pokušati da riješi jeste pitanje o centralizaciji i decentralizaciji same tehnologije, koja polako preuzima sve.

On je dodao da će ove godine dosta razmišljati i o digitalnim valutama te istražiti kako da ih iskoristi na Facebook-u:

“Dakle, ovo će biti godina ozbiljnog samopoboljšanja i radujem se što ću pokušati da ‘popravim’ ono što mislim da ne valja”, rekao je na kraju Cukerberg.