BANJALUKA – Turistička organizacija Republike Srpske  od 13. do 16. februara učestvovaće na  Međunarodnom sajmu turizma “Holiday World 2020” u Pragu, gdje će posjetiocima predstaviti najzanimljivije programe i atraktivne destinacije Srpske.

TORS na ovom sajmu učestvuje devetu godinu zaredom kao partner Ustečke regije iz Češke, sa kojom Vlada Republike Srpske ima potpisan Sporazum o saradnji, između ostalog, i u oblasti turizma.

Posjetioci sajma imaće priliku da se informišu o ponudi Srpske kao što su planinarenje, rafting, banjski i etno turizam, nacionalni parkovi, “siti brejk” destinacije.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Pragu, koji će trajati četiri dana, učestvuje više od 600 domaćih i stranih izlagača, a očekuje se i prisustvo više od 30.000 posjetilaca.

Ova sajamska manifestacija okuplja brojne izlagače, prije svega nacionalne i regionalne turističke organizacije, turoperatere, hotele, turističke asocijacije i ostale turističke subjekte.

Sajam turizma u Pragu jedna je od najvažnijih sajamskih manifestacija u Centralnoj Evropi.

Turistička organizacija Republike Srpske po prvi put uzeće učešće na sajmu turizma „Holiday & Spa Expo“  u Sofiji, gdje će promovisati  najznačajniju ponudu sa najatraktivnijim lokacijama i turističkim proizvodima za predstojeću sezonu.

Na štandu TORS-a svoju turističku ponudu predstavlja i TO Grada Trebinja.

Turisti iz Bugarske  poslednjih godina pokazuju veliko interesovanje za destinacije u Republici Srpskoj.

Boravak na destinaciji koriste i za uživanje u city turama, ali i dobroj gastronomskoj ponudi

Najveće interesovanje gosti pokazuju za prirodne ljepote i aktrakcije Srpske, avanturističke sportove – planinarenje, biciklizam, rafting… uz potpuni boravak u prirodi, imajući u vidu da su Bugari veliki ljubitelj kampovanja. (Swot)