SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović prisustvovaće danas na Bledu u Sloveniji ministarskom sastanku o situaciji u vezi sa poslovanjem koncerna “Agrokor”.

Na sastanku će biti razmotreno trenutno stanje u sistemu “Agrokora” sa fokusom na uticaj na regionalne ekonomije i procjenu dugoročne održivosti sistema, saopšteno je iz Ministarsva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Sastanak je organizovan na poziv ministra za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravka Počivalšeka, a osim Šarovića, prisustvovaće i resorni ministri zemalja regiona.   Početak sastanka je zakazan za 10.30 časova. /kraj/ag/ab

“Mi želimo da vidimo kuda ide ovaj gigant, koliko će negativno ili pozitivno uticati na ekonomiju zemalja i regiona. U fokusu interesovanja, pored opšteg stanja bit će pitanje dobavljača, da li se obaveze povećavaju ili smanjuju. Za nas je važno pitanje restrukturiranja, odnosno rebrendiranja Mercatora. To je važno pitanje kako bi vidjeli da li je manevar pozitivno utjecao na poslovanje koncerna”, izjavio je Šarović za N1. (Agencije)