BEOGRAD – Kompanija “Nutaniks”, koja je nedavno kupila srpsko-američki startap “Frejm” namjerava da proširi poslovanje u Srbiji, rečeno je danas na sastanku vlasnika te svjetski poznate kompanije i premijera Srbije Ane Brnabić.
“Nutaniks” je najbrže rastuća kompanija u oblasti informacionih tehnologija na svijetu, osnovana je 2009. godine i jedna je od lidera u oblasti “klaud softvera” čija je procijenjena vrijednost 10 milijardi dolara,

Predstavnici “Nutaniksa” su Brnabićevu izvijestili o planovima daljeg razvoja u Srbiji i istakli da će njihov centar biti jedan od najvažnijih za budući razvoj, saopšteno je iz Vlade Srbije.

“Cilj nam je da tim koji `Frejm` već ima, proširimo u evropski razvojni centar `Nutaniksa` u Srbiji”, rekao je generalni direktor “Nutaniksa” Diraž Pandej.

Brnabićeva je istakla da je Srbija otvorena za saradnju sa vodećim svjetskim kompanijama u oblasti IT industrije, navodi se u saopštenju.

Ona je izrazila je zadovoljstvo što su predstavnici “Nutaniksa” izabrali Srbiju za ulaganje i dalje širenje razvojnog centra.

Startap “Frame” je osnovan 2012. godine sa sjedištem u San Francisku i zapošljava 50 inženjera u Beogradu i Nišu. (Srna)