Ukrajinski MHP je sa grupacijom Sij – Slovenska industrija jekla postigao konačnu cijenu poravnanja za dionicu Perutnine Ptuj.

Novi vlasnici kompanije Ptuj platiće 22,34 evra po dionici, što je 4,52 evra više od početne ponude.

Rok za podnošenje ponuda produžen je do 27. maja.

Ukrajinski holding, vlasnik 90,69 odsto dionica Perutnine Ptuj, krajem aprila postigao je dogovor o konačnoj cijeni poravnanja sa grupom Sij, nakon čega će kupiti preostale dionice Perutnine.

Prvobitna ponuda za preuzimanje preostalih dionica objavljena je krajem marta. MHP je prvobitno ponudio 17,82 evra po dionici, ali je sa Sijem prošle jeseni dogovorio da bi cijena dionice mogla naknadno porasti, izvijestili su slovenski mediji.

MHP je zaključio akviziciju grupe Ptuj sredinom februara, kada je Agencija za zaštitu konkurencije dala zeleno svjetlo za akviziciju. Tada je isplaćeno 176,30 miliona evra za većinski udio. Za više od milion dionica, na koje se odnosi najnovija ponuda, izdvojiće još 22,69 miliona evra.

Novi vlasnici trenutno procjenjuju proizvodne kapacitete Perutnine Ptuj i namjeravaju krajem ove godine zainteresiranim diončarima u Sloveniji i Londonu objaviti sveobuhvatni plan modernizacije, zajedno s upravom obje komšpanije. (Indikator.ba)stomatologтренды в макияже весна лето 2017deffotiondresses.xyzasymmetrical wedding gownНуждается ли услуга экспресс-доставки в рекламе и продвиженииТунян