BANJALUKA – Igor Dačević (Sime Šolaje 15 Banjaluka) ime je srećnog dobitnika prvog stana u Banjaluci, a koje je izvučeno večeras u direktnom programu RTRS-a, u nagradnoj igri “Deset računa izbroji i stan osvoji”.

Dačević je dobitnik dvosobnog stana, površine 53,15 m², na šestom spratu u novoizgrađenoj zgradi u Karađorđevoj ulici broj 79, koji je vrijedan 110.552 KM.

Dačević (otac dvije kćerke) koji je uključen direktno u program RTRS-a je izjavio da je poslao ukupno 306 koverata i da je presrećan zbog dobitka. Sreću Dačeviću je donio pjevač Igor Vukojević iz Doboja, koji je pored voditeljke RTRS-a izvlačio nagrade.

U do sada  najmasovnijoj nagradnoj igri  u RS pristiglo je 1.192.642  koverata koje su slali građani, a koje su zahvaljujući “Poštama Srpske” u petak dopremljene u studio RTRS-a.

Podsjećamo, u prvom izvlačenju u trci za stanove u Banjaluci, učestvovali su učesnici čije su koverte sa deset fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (slipova) koji su izdati na teritoriji Republike Srpske, predate na šalterima “Pošta Srpske” ili ubačene u poštanske sandučiće do posljednjeg radnog dana koji prethodi danu izvlačenja.

Ostale nagrade

– 5 robnih vaučera koji se mogu zamijeniti za robu u prodajnim objektima „Bingo” u pojedinačnoj vrijednosti od 500 KM sa PDV-om, dobili su Slavko Jovičić Jošavka 152, Dalibor Grbić Vlade Miloševića 70 Trn, Stanislav Malbašić Pere Drljače BB Banjaluka, Ivana Kretija Jug Bogdana 2 Banjaluka i Danilo Galić Starine Novaka 10 Banjaluka.

– 5 robnih vaučera koji se mogu zamijeniti za robu u prodajnim objektima „MTEL” a.d. Banja Luka u pojedinačnoj vrijednosti od 500 KM sa PDV-om, dobili su Dejana Račić Srđe Zlopogleđe 35 Banjaluka, Dragan Marjanović Rajka Bosnića 23 Banjaluka, Anemari Davidović Nikole Tesle 7 Doboj, Sanja Banjanović Đure Jakšića 3 Banjaluka i Danilo Kuprešanin Đure Đakovića 2, Banjaluka.

– 1 robni vaučer koji se može zamijeniti za robu u prodajnim objektima „MTEL” a.d. Banja Luka u vrijednosti od 1.000 KM sa PDV-om dobio je Radovan Bogdanović, Svetosavska broj 12 iz Nevesinja.

– 1 robni vaučer koji se može zamijeniti za robu u prodajnim objektima „MTEL” a.d. Banja Luka u vrijednosti od 2.000 KM sa PDV-om dobila je Natalija Kostrešević Sime Miljuša 11 iz Banjaluke.

U drugom izvlačenju koje će biti organizovano 29. septembra biće dodijeljen takođe dvosoban stan površine 60,14 m², na petom spratu, a po kupoprodajnoj cijeni od 125.091,20 KM.

Treće izvlačenje održaće se 6. oktobra a najsrećniji dobitnik dobiće stan površine 64,95 m², po strukturi dvosoban, na četvrtom spratu u Karađorđevoj 79 vrijedan 135.096 KM. Posljednje izvlačenje slijedi 13. oktobra kada će biti dodijeljen najveći stan, površine 67,60 m², po strukturi dvosoban, na četvrtom spratu u istoj ulici po kupoprodajnoj cijeni od 140.608 KM.

Građani treba da nastave da skupljaju račune i šalju ih te na taj način učestvuju u nagradnoj igri dok sve nagrade ne budu izvučene.

Koverte se šalju na adresu „10 računa izbroji i stan osvoji“, sa čitko napisanim ličnim podacima na koverti i to: ime, prezime, adresa prebivališta ili boravišta i kontakt telefon učesnika, odnosno kontakt telefon roditelja ili staratelja za maloljetne učesnike.

Popunjene koverte učesnici šalju preko javnog preduzeća „Pošte Srpske“ a.d. Banja Luka, bez naplate poštanske usluge.

U izvlačenju nagrada učestvuju učesnici čije su koverte predate na šalterima pošta ili ubačene u poštanske sandučiće, a koje su prispjele na adresu „10 računa izbroji i stan osvoji“ do posljednjeg radnog dana koji prethodi danu izvlačenja.

Učesnici čije koverte stignu poslije navedenog roka, kao i učesnici čije koverte nisu izvučene u nekom od izvlačenja učestvuju u sljedećim izvlačenjima, sve do posljednjeg, četvrtog izvlačenja.

Priređivač nagradne igre „10 računa izbroji i stan osvoji“ je Vlada Republike Srpske. Nagradna igra je organizovana u saradnji sa Udruženjem ekonomista „SWOT“. Svrha priređivanja nagradne igre je podizanje svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacija bezgotovinskog plaćanja kao instrumenta suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa i poboljšanje primjene Zakona o fiskalnim kasama.

Podsjetimo, trošak plaćanja poreza na dobitak za stan snosiće Vlada Republike Srpske, a Notarska komora Republike Srpske snosiće troškove prepisa i knjiženja stana. (Swot)