MODRIČA – Premijer RS Milorad Dodik otvorio je u Modriči novi pogon za proizvodnju dječjih cipela u Fabrici obuće “Alfa” u koji je uloženo više od milion KM.

Dodik je ocijenio da je ovo još jedna velika pobjeda "Alfe", koja uz pomoć Zavoda za zapošljavanje RS angažuje 310 radnika s redovnim primanjima, a puštanjem u pogon nove linije posao je obezbijeđen za još 60 ljudi.

"Uspjeh je utoliko veći što je u ovom kolektivu usvojena nova proizvodnja. Sada imamo novi proizvod koji će biti plasiran na zapadno tržište. To će dodatno stabilizovati ovu vrstu proizvodnje i biti primjer mnogima koji žele da ulažu u proizvodnju obuće", kazao je Dodik.

Ilija Jevtić, direktor "Alfe", rekao je da će dječje cipele izvoziti u Austriju, a da će u narednih mjesec dana pustiti u rad još jednu liniju u tom pogonu uz zapošljavanje novih 60 radnika.

"Nadam se da će nam lokalna zajednica i Vlada dati podršku u borbi za opstanak na tržištu i da ćemo širiti svoje kapacitete i zapošljavati nove ljude", kazao je Jevtić.

On je istakao da "Alfa" sarađuje s fabrikom dječje obuće "Richter" iz Austije, te da dnevno proizvodi od 1.800 do 2.000 pari obuće.

"Imamo ugovor za 450.000 do 600.000 pari godišnje, a u pregovorima smo s još jednom firmom da započnemo novi proizvod galanterije, gdje će najvjerovatnije biti zaposleno novih 30 do 40 radnika", rekao je Jevtić.

Izvor Agencije