ZAGREB – Najveći svjetski onlajn trgovac, Amazon, počeo je ovih dana i zvaničnu saradnju sa Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Prvi Amazonovi paketi su pre nekoliko dana počeli da pristižu u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Amazon je sredinom ovog mjeseca počeo ekskluzivnu saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, s perspektivom pokrivanja i tržišta susjednih zemalja, prije svega Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i Crne Gore, piše portal Poslovni.hr.

O saradnji se još zvanično ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, ali se prve pošiljke iz Velike Gorice već isporučuju naručiocima.

“Ne možemo da otkrivamo imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim veb trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki”, rekli su za Indeks iz Hrvatske pošte.

Index podsjeća na nedavno “neodređeno saopštenje” te kompanije u kojem je rečeno da je Hrvatska pošta “od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim veb trgovcima”, pri čemu je jedan od preduslova za saradnju bila izgradnja novog distributivnog centra u Velikoj Gorici i strateška pozicija novog sortirnog centra.