BANJALUKA – Neformalna grupa građana “Superbrke” devetu godinu zaredom organizuje humanitarnu akciju “Movember” u Banjaluci, koja za cilj ima da edukuje i ohrabri muškarce za odlazak na preventivne preglede. ATOS BANK a.d. Banja Luka već godinama  podržava ovu akciju, koja se u novembru obilježava u svijetu, i koja pritom ima i humanitarni karakter.

“I ove godine ATOS BANK a.d. Banja Luka je dio humanitarne akcije „Movember, koja se kao dio svjetske kampanje već devetu godinu održava u Banjaluci. Prepoznali smo značaj ove akcije, koja je edukativnog i humanitarnog karaktera, a ovog  „Movember-a“  prikupljeni novac uručuje se Miletu Tešiću iz Trna, koji se sa ovom bolešću bori skoro dvije godine. Smatramo da kao Banka podrškom i doprinosom ovoj akciji dajemo na značaju podizanja svijesti o zdravlju muškaraca.“ izjavila je ovom prilikom Biljana Ševa, rukovodilac Službe marketinga i komunikacija ATOS BANK a.d. Banja Luka.

„Superbrke“, osim edukacije, akcenat stavljaju i na humanitarni dio, a novac koji se prikupi bude uručen onima koji se bore sa opakom bolešću.

„Želim da se zahvalim ATOS Banci koja je i ove godine uz nas,kao i na donaciji koja nam je svake godine od velikog značaja. Naime, iznos iz popularnog ‘Brkinog fonda’ će biti proslijeđen Miletu Tešiću iz Trna kod Banjaluke koji je otac dvoje djece i sa bolešću se bori skoro dvije godine. Usljed te borbe i nemogućnosti da radi zaista su mu potrebna novčana sredstva kako bismo mu bar malo olakšali ovu tešku borbu. Dosta ljudi nema predstavu koliko se najuža porodica izlaže troškovima, pogotovo jer bolesna osoba nije u mogućnosti da radi i doprinese kućnom budžetu. Zbog toga, novac koji prikupimo kroz naše aktivnosti zaista znače osobama i nama je drago što bar malo možemo pomoći u njihovoj borbi“, izjavio je Zoran Šišić ispred neformalne grupa građana “Superbrke”.