BANJALUKA – “Banjalučka pivara”, nakon pet godina, juče je u fabričkom krugu ponovo otvorila svoju novu i obnovljenu pivnicu – “Zlatna krigla”.

Početak rada pivnice simbolično je označen točenjem prve krigle nektara, koju su napunili Nikolas Peni, direktor “Banjalučke pivare” i Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke.

“Želja nam je da ‘Zlatna krigla’ bude autentičan simbol grada, koji će svojom toplom atmosferom ugostiti sve koji u njemu žive i buduće posjetioce”, rekao je Peni.

On je istakao značaj domaće proizvodnje i očuvanja domaćih brendova, te dodao da će odsjedanje u novootvorenoj pivnici zajedno s obilaskom “Banjalučke pivare” biti jedna od najznačajnijih turističkih odrednica Banjaluke.

Peni je objasnio da je u uređenje nove pivnice uloženo mnogo truda i najavio da će u njoj uvijek biti čuvana prava pivarska atmosfera.

“Pivnica je srce svake pivare i mjesto u kojem će svi posjetioci moći uživati u tradicionalnim jelima i uz najbolje točeno pivo sa izvora”, kazao je Peni.

Gradonačelnik Davidović je podsjetio da je “Banjalučka pivara” uvijek bila veoma uspješna, a da su njeni sadašnji vlasnici nastavili tradiciju dobrog poslovanja.

“Proizvodnja banjalučkog piva traje u kontinuitetu već 130 godina, što je za svako poštovanje. Banjaluka je prepoznatljiva po pivari, a grad planira ozbiljna ulaganja u trenutne potencijale Trapista”, rekao je Davidović.

Pored bogate ponude jela i pića, u pivnici se mogu pogledati i zanimljive fotografije, koje svjedoče o prošlosti Banjaluke i početku rada “Banjalučke pivare”.

Izvor Agencije