BIJELJINA – Bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin uputio je pismo namjere Nebojši Matiću, stečajnom upravniku bijeljinske Šećerane u kojem u 15 tačaka traži dodatne informacije o stanju u ovom nekadašnjem gigantu, objavio je portal Dešavanja u Bijeljini.

Prema navodima ovog portala, Đuragin traži informacije o zemljištu koje pripada Šećerani, troškovima struje, grijanja, stručnom kadru, stanju mašina, podatak o visini plata koje su isplaćivane, ali i dugovanjima povjeriocima.

Podsjećamo, Odbor povjerilaca bijeljinske Šećerane 10. oktobra dao je pozitivno mišljenje na pismo namjere u kojem je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin izrazio spremnost da imovinu Šećerane plati sedam miliona maraka.

Pismo namjere je i dalje aktuelno, potencijalni kupac trebao bi da uplati avans od deset odsto, rokovi još nisu istekli, a o osvemu će se izjastini Odbor poverilaca 5. novembra, rekao je u telefonskoj izjavi za RTRS stečajni upravnik Šećerane, Nebojša Matić.

Bijeljinska Šećerana je u stečaju od 2015. godine, procijenjena vrijednost fabrike je 23 miliona maraka, potraživanja radnika 7,4 miliona, a potraživanja povjerilaca preko 16 miliona maraka. (RTRS)