BANJALUKA – Turistička organizacija Republike Srpske nastavlja sa realizacijom projekta „Besplatnih turističkih tura u najatraktivnijim destinacijama Srpske“.

Nakon što su ture uspješno realizovane u Trebinju, svi zainteresovani građani i turisti u Banjaluci imaće priliku da upoznaju ljepote i znamenitosti grada na Vrbasu iz jednog sasvim drugog ugla.

“Ovoga puta TORS uz podršku i saradnju Turističke organizacije Grada Banja Luka, a u cilju unaprijeđenja turističke ponude i sadržaja, kao i u namjeri da podrži turističku privredu koja je najviše stradala od posljedica korona virusa, realizuje projekat „Besplatnih turističkih tura u Banjoj Luci“”, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Cilj projekta je, kako se navodi da se građani i turisti upoznaju sa turističkom ponudom i zanimljivostima Banjaluke, ali i da se na ovaj način podrži rad turističkih vodiča.

“Svi oni koji nam se pridruže u turističkoj šetnji biće u prilici da krajišku ljepoticu upoznaju iz jednog drugačijeg ugla, jer ih očekuje veoma zanimljivo razgledanje grada sa dajaka, kroz vožnju biciklima, upoznavanje Banje Luke kroz prošlost, istoriju, modernu arhitekturu”, navode u saopštenju

Ture će biti organizovane svaki vikend, počevši od 19. septembra do 04. oktobra. Broj mjesta po turi je ograničen, a svi zainteresovani sve informacije o satnici i mjestu polazaka za svaku turu mogu da dobiju na zvaničnim stranicama TO Republike Srpske i TO Grada Banja Luka. (Swot)