LONDON- Johan Lundgren, koji se nalazi na čelu ‘EasyJet” smanjio je sebi platu kako bi je izjednačio sa platom svoje prethodnice Kerolin Mekol, koja je imala 34.000 funti nižu platu.

Upravo za toliko, njegova je plata niža. Ovim potezom, Lundgren je pokušao da ukaže na sve veći problem nejednakosti između plata muških i ženskih rukovodilaca

Njegova startna godišnja plata bila 740.000 funti, dok je plata gospođe Mekol, dok se nalazila na čelu kompanije bila 706.000 funti na godišnjem nivou. Ona je ovu kompaniju napustila u novembru, 2017. godine.

Lundgren je na ovu poziciju došao sa pozicije zamjenika direktora grupacije “Tui”.

On je svojim potezom želio da dokaže da je EasyJet “apsolutno posvećen” jednakim šansama i mogućnosti za žene i muškarce’

“Kako bih pokazao ličnu posvećenost, a sve sa ciljem izjednačavanja plata, zatražio sam od Upravnog odbora da mi smanje platu, i izjednače sa platom koju je imala Kerolin”, izjavivo je Lundgren.

On je izjavio da će sa ovim izjednjačavanjem plata nastaviti i u budućnosti, pa će tako biti izjednačene plate i pilotskom osoblju.

Naime, jaz među platama ženskog i muškog osoblja iznosi čak 51,7 odsto, ali razlog tome jeste kolektivni ugovor koji je usaglašen sa sindikatima.

Inače, do razlike među platama ženskih i muških pilota dolazi zbog činjenice da je daleko manje ženskih pokota u industriji. One čine svega četiri odsto u cijelom industirji. Sveg pet odsto pilota u “EasyJet” su žene.

Ova avio kompanija ima u planu da u narednim godinama poveća broj ženskih pilota za čak 20 odsto, ukoliko to bude moguće.

Inače, riječ je britanskoj niskotarifnoj avio-kompanija s glavnom bazom na aerodromu London-Luton. Kompanija je osnovana 1995. od preduzetnika Stelios Hadži-Ionu koji je poreklom kiparski Grk, a britanski državljanin i vitez britanskog kraljevstva. Kompanija posluje u okviru “EasyGroup” i ima preko dvjesta redovnih letova za više od 65 odredišta. (BBC Capital)