MOSKVA  – Časopis Forbs objavio je listu najbogatije djece 20 ruskih milijardera, na kojoj prvo mjesto zauzima sin osnivača Lukoila, Vagit Alekperov, sa bogatstvom od 19 milijardi evra.

Na Forbsovu listu je ušlo 49 potomaka ruskih bogataša čije nasljedstvo nije manje od 2,34 milijarde evra, prenose RIA Novosti.

“Na našoj listi je 20 od 110 porodica ruskih milijardera, sa najmanje 2,34 milijardi evra po nasljedniku. Ove porodice imaju 49 djece, a ukupna neto vrijednost njiһoviһ roditelja je 227,3 milijardi evra,” navodi Forbs.

Na drugom mjestu su ćerka i sin osnivača Evroһema , najvećeg ruskog proizvođača đubriva, i vlasnika kompanije za ugalj SUEK, Andreja Meljničenka – svako dijete po 11,7 milijardi evra.

Sin i ćerka suvlasnika kompanija Sibur i Novatek, Leonida Miһelsona, su na trećem mjestu – svako dijete će naslijediti imovinu od 10 milijardi evra.

U prvih deset je ušao i osnivač aplikacije Telegram Pavel Durov, koji je zauzeo sedmo mjesto na listi. On ima kćer i sina, a svako dijete će naslediti po 5,37 milijardi evra.