ŠEKOVIĆI – Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da je preduzeće “Mermer” prije godinu dana otišlo u stečaj i bilo na pragu devastacije, ali je spašeno zahvaljujući intervenciji Vlade, koja je preduzeće kupila za 1.080.000 KM.

“Prijetila je likvidacija i mi smo odlučili da fabriku kupimo u stečajnom postupku, oslobodimo je tereta prošlosti i rehabilitujemo proizvodnju na postojećim uslovima. Želimo da uđemo u drugu fazu rehabilitacije i zbog toga smo ovdje da vidimo šta je to potrebno da bi od ove fabrike napravili jednu od značajnijih firmi u regionu”, naglasio je Dodik.

Premijer Srpske je tokom današnje posjete preduzeću “Novi mermer” u Šekovićima najavio da Vlada RS planira da uloži dodatnih dva miliona KM u proširenje kapaciteta i novo zapošljavanje.

Direktor preduzeća Pero Vasilić rekao je da “Novi mermer” trenutno zapošljava 32 radnika uz iskorištenost kapaciteta od 30 odsto.

“Uspjeli smo dosta toga da remontujemo i pokrenemo. Cilj nam je da u drugoj fazi počnemo veće poslove da bi što snažnije zakoračili na tržište”, naglasio je Vasilić.

Premijer Dodik i predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović boravili su danas u posjeti Šekovićima i tom prilikom su posjetili i tekstilnu fabriku “Dragstor”, te obišli obnovljenu trasu puta Caparde – Šekovići- Tišča.

Izvor Agencije