SARAJEVO – Eurowings, niskotarifni prevoznik Lufthansa Grupe, znatno proširuje svoj raspored letova od juna 2020. godine i vratiće se u Bosnu i Hercegovinu.

U svom rasporedu do 20. juna, prevoznik planira ponovno pokrenuti letove između Kelna i Sarajeva od 2. juna jednom sedmičnom uslugom.

Iako su aerodromi u Bosni i Hercegovini još zatvoreni za komercijalni promet, očekuje se da će ponovno biti otvoreni od 1. juna.

Generalni direktor Aerodrom Mostar, Marin Raspudić, rekao je da je mala vjerojatnost da će avionska kompanija ove godine nastaviti svoje sezonske operacije iz Dusseldorfa i Stuttgarta.

Niskobudžetni prevoznik koji je, iako sa smanjenim intenzitetom održavao letove iz Kölna do Zagreba u većem dijelu pandemije, povećaće prisutnost u Hrvatskoj obnavljanjem letova iz Stuttgarta, Hamburga i Dusseldorfa do Splita. Takođe operacije od Hamburga i Düsseldorfa do Rijeke, od Dusseldorfa do Pule i iz Kölna do Zadra ponovno će se pokrenuti jednom sedmično 20. juna, izvijestio je EX-Yu Aviation.