BEOGRAD – Internet saobraćaj je od februara do septembra 2020. godine bio povećan na tržištu Evrope i Sjeverne Amerike za čak 700 odsto, rečeno je na onlajn vebinaru “CES 2021 Digitalna platforma – Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike”.

Do povećanja internet saobraćaja došlo je zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom kovida 19, rekao je stručnjak za IT Aleksandar Pavlović.

On je istakao da je potrošnja interneta opala tek u septembru za 20 odsto u odnosu na početak pandemije.

CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike sa pratećim konferencijskim programom, koja je ove godine održana onlajn u Las Vegasu od 11. do 14. januara.

Urednik IKT Biltena Dragorad Milanović ukazao je da trendovi lansirani na prošlogodišnjem “CESU 2020” o tržištu 8K digitalinih TV ekrana nisu ostvareni iz objektivnih razloga i složenosti globalnog tržišta elektronskih uređaja.

Istakao je da su korisnici ovogodišnjeg CESA zahtevali da se inovativana digitalna tehnologija pripremljena za prošlogodišnju promociju – primijeni u ovogodišnjoj klasi 4K digitalnih ekrana.

Učesnici skupa su diskutovali o najnovijoj 5G mobilnih bežičnih komunikacija koje imaju poseban značaj u nametnutim uslovima života i rada, a koji su posljedica pandemije kovida-19. (Tanjug)