Nakon mjeseci izolacije zbog pandemije virusa korona, karantina i zatvorenih granica i nama veoma udaljeni, egzotični Fidži napokon se otvorio.

Međutim, postoji jedan značajan uslov – ulaz je dopušten samo milijarderima.

Iskren, nimalo uvijen poziv objavio je na društvenoj mreži Tviter premijer te države.

“Dakle, recimo da ste milijarder koji želi da leti sopstvenim avionom, iznajmi sopstveno ostrvo i, u tom procesu, investira milione dolara u Fidži. Ako ste preduzeli sve neophodne zdravstvene mjere opreza i pokrili sve troškove, možda imate novi dom u raju u koji možete pobjeći od pandemije”, objavio je predsjednik tamošnje vlade Frank Bainimarama.

U prevodu, Fidži želi da oživi svoj paralizovan turistički sektor od kojeg, u ekonomskom smislu, žestoko zavisi, i to privlačenjem “VIP gostiju”.

Među takve, prema njihovim riječima, spadaju i oni koji dolaze svojim jahtama, a koji su spremni prvo da provedu 14 dana na moru ili u izolaciji.

Da je poziv vlasti na Fidžiju naišao na plodno tlo, dokazuje i njihova objava da očekaju svoju prvu “pošiljku” od 30 bogataša iz jedne veoma poznate kompanije.

Koje, nisu želeli da otkriju, ali su pojasnili da njih 30-ak stiže privatnim avionom i da će na ostrvu provesti tri mjeseca.

Fidži je dosad zabilježio samo 18 slučajeva zaraze virusom korona i nisu imali nijedan smrtni slučaj, a već tri nedelje nisu imali nijednog oboljelog. (Novac.hr)