BEOGRAD – Dimljeni kačkavalj, feta, gorgonzola, bademovo mlijeko – samo su neki proizvodi sa liste za javnu nabavku Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, piše eKapija, a prenosi N1.

Naime, Uprava je raspisala tender za nabavku mlijeka i mliječnih proizvoda, koju čine čak 64 vrste namirnica. Među traženim namirnicama su najrazličitije vrste finih sireva, mlijeka od orašastih plodova, običnih i kiselih mlijeka, kajmaka, i ostalih mlečnih proizvoda.

Osim kratkotrajnog i sterilizovanog mleka, nabavlja se i čokoladno mlijeko, kiselo mlijeko od onog sa najmanje do onog sa najviše mliječne masti, zatim 149.000 čaša običnog jogurta, kao i voćnog jogurta “Jogood”.

Planirano je da se nabavi 360 kilograma dimljenog kačkavalja, 230 kilograma pekorina, 350 kilograma maskarponea, 800 kilograma iriškog sira… Takođe, nabavlja se i 120 kilograma kozjeg sira “Caprella”, kao i 260 kilograma biljnog kačkavalja.

Na menijima zaposlenih u državnoj upravi biće i 1.050 kilograma kajmaka, 50 litara surutke. Nabavka se vrši za potrebe Narodne skupštine i drugih državnih organa u narednih godinu dana.

Rok za podnošenje ponuda je 2. novembar.