BANJALUKA – Hypo Broker, najveća brokerska kuća u Republici Srpskoj (RS), od 30. aprila ponovo pruža usluge berzanskog posredovanja na Banjalučkoj berzi, nakon dobijanja dozvole za obavljanje poslova sa hartijama od vrijednosti od Komisije za hartije od vrijednosti RS (KHOV RS).

„Povratak Hypo Brokera na Banjalučku berzu je veoma važan za tržište kapitala RS i dinamiku njegovog budućeg razvoja. Ujedno, ovo je pozitivan signal ne samo za naše klijente već i za sve investitore koji odluče da ulažu na ovom tržištu jer se na berzu vraća institucionalno najveća i ponudom usluga najbogatija brokerska kuća. Ujedno, želim da se zahvalim našim klijentima na povjerenju, razumijevanju i podršci u protekla dva mjeseca“, rekao je Srećko Bogunović, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank Banja Luka.

Podsjećanja radi, KHOV RS je u februaru Hypo Brokeru oduzela dozvolu za obavljanje poslova na period od 60 dana. Uprava Hypo banke je sprovela odluku KHOV RS, ali je izrazila mišljenje da ima osnova da se smatra da KHOV RS nije utvrdila tačno činjenično stanje i da nije pravilno primjenjivala materijalno pravo u procesu kontrole određenih segmenata poslovanja Hypo Brokera.

Hypo Broker je i u 2008. godini, treći put zaredom, ostvario lidersku poziciju na Banjalučkoj berzi, zauzimajući prvo mjesto s najvećim tržišnim učešćem u redovnom prometu.

Izvor Agencije