BANJA LUKA – Hypo Broker, Odjel za poslovanje sa hartijama od vrijednosti Hypo Alpe-Adria-Bank Banja Luka, potpisao je Ugovor sa kompanijom “M:tel” o pružanju usluga korporativnog agenta, odnosno investicionog savjetovanja iz oblasti korporativnog upravljanja.

Sam ugovor podrazumijeva čitav niz tehničkih i savjetodavnih usluga koje će Hypo Broker, kao korporativni agent, pružati "M:telu", kako bi lider na bh. tržištu telekomunikacija postao ujedno i jedna od korporativno najuređenijih kompanija u BiH, saopšteno je iz Hypo banke.

Ugovor uključuje i pružanje podrške prilikom organizovanja sastanaka sa zainteresovanim investitorima i profesionalnim analitičarima u skladu sa iskazanim interesom u vezi sa korporativnim aktivnostima kompanije M:tel.

Hypo Broker će pružati konsultanske usluge u skladu sa zahtjevom kompanije "M:tel", te savjetovati menadžment i stručne službe ovog telekom operatera kako bi se Standardi korporativnog upravljanja implementirali u punom obimu.

„Korporativno upravljanje, kojem naša kompanija posvećuje punu pažnju kroz svoje svakodnevne aktivnosti, svakako je jedan od ključnih faktora za ostvarivanje korporativnih ciljeva, a tako i preduslov za povećanje vrijednosti kompanije. Stoga ova saradnja predstavlja još jedan korak dalje u našim naporima da nadograđujemo kompaniju i samim tim je od izuzetnog značajna za nas”, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor "M:tela", prilikom potpisivanja ovog ugovora.

Ova saradnja je izuzetno značajna, kako za Hypo Broker, koji među rijetkima na tržištu nudi usluge korporativnog agenta, tako i za kompaniju "M:tel", koja je jedan od najuspješnijih bh. primjera upravljanja kompanijom, ali i za dalji razvoj Banjalučke berze i tržišta kapitala.

„Odluka kompanije ‘M:tel’ da izabere ‘Hypo Broker’ za svog korporativnog agenta – investicionog savjetnika na polju korporativnog upravljanja predstavlja potvrdu kvaliteta, stručnosti i iskustva zaposlenih u našoj brokerskoj kući. Ujedno, ovom odlukom kompanija ‘M:tel’ šalje snažnu poruku domaćem tržištu, klijentima, investitorima i akcionarima, da će nastaviti graditi kompaniju čiji je primarni cilj da postane dominantni lider na tržištu telekomunikacija BiH uporedo razvijajuću kulturu korporativnog upravljanja“, kazala je Valentina Marković, direktor "Hypo Brokera".

Izvor Agencije