BEOGRAD – Savez ekonomista Srbije i  Udruženje ekonomista Republike Srpske  SWOT, potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji, čime će se intezivirati zajedničko djelovanje dva strukovna udruženja.

Memorandumom, koji su potpisali  Aleksandar Vlahović  predsjednik  Saveza ekonomista Srbije i Saša Grabovac izvršni direktor Udruženja ekonomista RS SWOT, predviđa se jačanje saradnje dva udruženja, sa namjenom stvaranja uslova za saradnju koja bi u konačnici imala za cilj brži razvoj ekonomija Republike Srpske i Srbije, uz odlučnost da se razvojem kontakata i saradnje u oblastima obuhvaćenim ovim sporazumom doprinese društvenom i privrednom razvoju.

Potpisanim dokumentom predviđa se  organizacija zajedničkih događaja kao što su konferencije, seminari, forumi i slično. U memorandumu se dalje navodi da će dva udruženja raditi na međusobnoj promociji, izradi zajedničkih razvojnih projekata i logistici za iste, izradi stručnih publikacija iz oblasti ekonomije, razvoju i saradnji između potpisnika ovog memoranduma i privrednika.

Takođe, pored navedenih oblasti saradnje, sporazumne strane će sarađivati i u drugim oblastima u kojima pronađu zajednički interes.

Grabovac  je nakon potpisivanja kazao da dobra saradnja između dva udruženja postoji već niz godina, te da je ona ovim memorandumom praktično samo i formalno potvrđena.

“Želim da kažem da će se veoma brzo  vidjeti  efekti ovog memoranduma, jer smo već dogovorili da u narednoj godini organizujemo zajedničke skupove”, naveo je Grabovac.  (SWOT)