DONJI ŽABAR  – Kompanija “Agreks” odavno je ispunila sve potrebe uslove za izvoz konzumnih jaja na tržište EU i nada se da će entitetska ministarstva odraditi svoj dio posla kako bi naredne godine dobila odobrenje za ovaj izvoz, rekao je Srni direktor ove firme Predrag Miličić nakon sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem.
“Radi se, prije svega, o preveniranju salmonele, formiranje jedinstvene baze podataka, praćenje kretanja. Mi iz BiH moramo uvjeriti evropske partnere da ovu proizvodnju naše institucije drže pod kontrolom i da se u potpunosti poštuje i kontroliše sledivost proizvoda”, rekao je Miličić.

On je napomenuo da firma “Agreks” od prošle godine u Hrvatsku izvozi konzumna jaja “B” kategorije za industrijsku preradu, te da je u jeku epidemije virusa korona izvezeno pet miliona komada jaja.

Sastanku rukovodstava firme “Agreks” i ministra Košarca prisustvovali su i pomoćnik ministra za poljoprivredu Republike Srpske Zoran Maletić, pomoćnici republičkog i federalnog ministra za veterinarstvo Dragan Knežević i Kenan Muratović i direktor Kancelarije za veterinartsvo BiH LJubomir Kalaba.