OŠTRA LUKA – Ministar uprave i lokalne samouprave RS Zoran Lipovac izjavio je da će Vlada RS obezbijediti novac za kupovinu zemljišta za buduću poslovnu zonu u Oštroj Luci, kao i dva dunuma za izgradnju rasklopne stanice ”Elektrokrajine”.

Lipovac je naveo nakon današnjeg sastanka sa načelnicom ove postdejtonske opštine Drenom Kuridžom da je razgovarano i o drugim problemima ovog nerazvijenog područja, te obećao da će svoja saznanje prenijeti drugim ministarstvima na koja se odnose.

Drena Kuridža precizirala je da je bilo riječi i o nastavku projekata asfaltiranja puteva i izgradnje sportske dvorane.

”Za izgradnju sportske dvorane, koja košta oko milion KM, Vlada je iz Razvojnog programa obezbjedila 850.000 KM, a danas smo razgovarali i o obezbjeđenju preostalog dijela novca, kao i o nabavci opreme”, naglasila je Kuridža.

Ona je dodala da je opština u pregovorima sa jednom slovenačkom firmom koja je voljna da donira 30 odsto vrijednosti sredstva za opremanje sportske dvorane, dok bi 70 odsto trebalo obezbjediti.

Drena Kuridža je naglasila da je ova nerazvijena opština i do sada imala veliku pomoć Vlade RS, a da se nada da će podrška biti nastavljena i ubuduće.

Izvor Agencije