NJUJORK – Američki tehološki div Majkrosoft uložiće jednu milijardu dolara u kompaniju OpenAI u vlasništvu Ilona Maska, radi razvoja tehnologija vještačke inteligencije koje mogu da rješavaju kompleksnije zadatke, objavile su danas dvije kompanije.

Kroz partnerstvo, kompanije će razviti nove superkompjuterske tehnologije na Majkrosoftovoj platformi Azure AI, a Majkrosoft će postati OpenAI-ov ekskluzivni provajder klaud usluga, prenosi američka mreža CNBC pozivajući se na saopštenje dvije kompanije.

“Moderni sistemi vještačke inteligencije dobro funkcionišu kada je u pitanju specifičan problem za koji su prošli obuku, ali za dobijanje sistema vještačke inteligencije koji će pomoći u rješavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svijet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama”, navodi se u saopštenju.

“Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da vještačka inteligencija sarađuje sa ljudima kako bi pomogla u rješavanju multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promjene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje”, zaključuje se u saopštenju. (Tanjug)best home finance softwareлинкбилдинг статьипо imeiодноклассникискачатьролетаrussian travel agency