SAN FRANCISKO – Ilon Mask je zatražio od zaposlenih u “Tviteru” da se do sutra uveče izjasne o tome da li žele da ostanu u ovoj kompaniji.
On je zaposlenima poslao poruku elektronskom poštom u kojoj ih obavještava da će kompanija morati da postupa “veoma čvrsto u izradnji `Tvitera 2.0`” i da će biti potrebno da se radi intenzivno i prekovremeno da bi se to postiglo.

Mask je rekao da je “Tviter” u suštini softverska i serverska kompanija i da će se znanto više oslanjati na inženjere, te da će oni koji pišu “sjajan kod” činiti većinu tima, prenijela je agencija PA.

Mask, milijarder koji je kupio kompaniju iz San Franciska krajem oktobra za 44 milijarde dolara, već je otpustio veliki broj radnika putem elektronske pošte 4. novembra, a sada želi da eliminiše neodređeni broj zaposlenih po ugovorma.

On je zatražio od zaposlenih da kliknu na “da” u linku koji je uključio u elektronsku poštu ukoliko žele da budu dio “novog `Tvitera`”.

Mask je precizirao da radnici imaju rok do 17.00 časova sutra da odgovore. U poruci je naveo da će oni koji se ne izjasne do tada dobiti otpremninu u iznosu tri mjesečne zarade.

“Kakvu god odluku da donesete, hvala vam na trudu da `Tviter` bude uspješan`”, napisao je Mask.