VAŠINGTON – Američki milijarder Ilon Mask zatražio je od sudije da odloži njegovu parnicu sa “Tviterom” za 28. oktobar, što je sudija u Delaveru odobrio, javio je Rojters.

Spor se vodi zbog nijerešenog finansiranja sporazuma o kupovini “Tvitera” postignutog u aprilu, vrijednog 44 milijarde dolara.

Mask i kompanija “Tviter” mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što će omogućiti najbogatijem čoveku na svijetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara.

Mask, koji je i direktor kompanije “Tesla”, predložio je “Tviteru” da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu – da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dvije strane su se dogovorile da Maskovo svjedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar.

Nakon najave u utorak da će Mask nastaviti sa preuzimanjem “Tvitera”, obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Mask je nekoliko nedjelja kasnije odustao od postignutog dogovora, navodeći da je zabrinut jer je broj botova na platformi veći nego što je “Tviter” tvrdio.

“Tviter” je negirao optužbe i tužio Maska da bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrijednosti akcije Maskove kompanije “Tesla”. (Tanjug)