BAR – Turistička organizacija Bar u novembru organizuje najpopularniju barsku manifestaciju – Maslinijadu koja je posvećena 2.242 godine staroj maslini, koja je  ujedno i najstarije stablo masline u Evropi.

“Na ovoj manifestaciji koja je spoj dobre zabave i modućnosti degustacije lokalnih proizvoda očekuje se veliki boj posjetioca, posebno iz Bosne i Herceghovine koji su rado viđeni gosti na crnogorskom primorju”, saopšteno je iz Turističke organizacije Bar.

Osim toga u ovom periodu u gradu Baru održavaju se poznate manifestacije poput Koštanijade, Festivala vina koji na pravi način oslikavaju tradicionalno nasljeđe barske opštine.

“Inače, grad Bar koji je ove godine zabilježio rekordnu posjetu turista za vrijeme ljetne sezone, u postsezoni svim turistima nudi raznovrstan sadržaj, među kojima se posebno izdvaja Panoramska ruta  na kojoj se može vidjeti spajanje Skadarskog jezera sa Jadranskim morem, što je jedna od najljepših prirodnih atrakcija ovog primorskog grada”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, cijene smještaja u ovom periodu su i te kako povoljne, pa se privatni smještaj može iznajmiti po cijeni od šest evra, hoteli na bazi polupansiona već od 20 evra i slično. (Swot)