BANJALUKA – Na 17. Međunarodnom sajmu privrede, koji danas počinje u Mostaru, biće predstavljeno 17 kompanija iz Republike Srpske, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske, osim kataloškog predstavljanja privrednih društava iz svih sektora privrede, 17 kompanija predstaviće se eksponatima.

Na sajmu u Mostaru predstaviće se kompanije „Plantago“, „Knežević entering“ i „Elda luks“ iz Laktaša, „PS-TEKS“, „Ekskluziv lindžeri“, „Lada auto“, „Novi Jelšingrad“, „Adria MM“ i „Velephrana“ iz Banjaluke, „Svislajon“ iz Trebinja, Fabrika čeličnih užadi „Unis usha“ iz Višegrada, „Destilacija“ iz Teslića.

Osim njih, na sajmu će se predstaviti i Rafinerija ulja Modriča, Fabrika tepiha „Fates“ sa Sokoca, Radio-televizija Republike Srpske, Bobar grupa iz Bijeljine i „Mediteran inoks“ iz Čelinca.

Privreda komora Republike Srpske obezbijedila je besplatno predstavljanje domaćih privrednih društava u okviru zajedničkog štanda.

„Mogućnost nastupa imala su sva privredna društva iz Republike Srpske, a javni poziv za predstavljanje na zajedničkom štandu bio je dostupan i na internet stranici Privredne komore Srpske“, navodi se u saopštenju.

U toku ove sajamske manifestacije, između ostalog, predviđeno je održavanje niza prezentacija, kao i bilateralni susreti privrednika, što će omogućiti privrednim društvima iz Srpske da se dodatno predstave, uspostave novu poslovnu saradnju i upoznaju se sa konkurencijom u zemlji i inostranstvu.

Sajam u Mostaru, koji će biti otvoren danas, trajaće do 12. aprila.