ZENICA – Šef Delegacije Evropske unije u BiH i Specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark rekao je danas da je Evropska unija u postupku revizije kvota za uvoz čelika, a konačna odluka trebalo bi da bude objavljena početkom oktobra.

Predstavnici Zeničko-dobojskog kantona danas su u razgovoru sa Vigemarkom aktuelizovali problem kvota za izvoz čelika u Evropsku uniju, koje su uzrokovale probleme za ArcelorMittal Zenica koji je jedan od vodeći izvoznika iz BiH.

“Tražili smo pomoć EU jer je to problem koji ne može da riješi ZDK. Naišli smo na razumijevanje ambasadora “, kazao je premijer ZDK Mirza Ganić.

Vigemark je istakao kako namjera EU nije bila da se ograniči izvoz iz BiH, nego da se radi o globalnim kvotama gdje se BiH takmiči u izvozu u EU sa drugim zemljama.

Napomenuo je kako su ove mjere trenutno predmetom revizije od strane EU, a konkretne mjere bi trebale biti objavljene početkom oktobra. (Indikator)awalarfree budgeting tool onlinepictures of devotionьайлруНарекВосток – дело тонкое. Что такое Гуанси и как строить взаимоотношения с Китаем грамотно