Njemački lanac apoteka Rosmann planira širenje maloprodajne mreže na Balkanu ulaskom na tržišta Crne Gore i Makedonije, objavio je Poslovni.hr.

Prema portalu Retail Serbia, Rosmann je nedavno izvijestio o rekordnom rastu prodaje od 12,15 milijardi evra prošle godine. Takođe je najavio da će njihov asortiman uskoro biti dostupan u lancu trgovina Spar u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i sjevernom dijelu Italije. Kroz partnerstvo i franšizu nedavno su prisutni i u Azerbajdžanu.

Kako piše njemački Wirtschaftsforum, Rossmann se planira proširiti na Balkan i ući na tržište Crne Gore i Makedonije. Na upit portala Retail Serbia iz sjedišta tvrtke nisu htjeli iznositi detalje o daljnjem širenju maloprodajne mreže i izlasku na nova tržišta. Ranije je najavljeno da ulazak na tržište Srbije za sada nije planiran, ali se kontinuirano istražuju mogućnosti širenja tvrtke.

Rossmann je najstariji lanac apoteka u Evropi. Prva tvornica otvorena je u Njemačkoj 1972. godine, a danas posluju na više od 4500 lokacija širom Europe i zapošljavaju 60.000 radnika. (Agencije)