TREBINJE – U Građevinskom preduzeću “Neimarstvo” u Trebinju u toku su intezivne pripreme za odlazak radnika i transport mašina na ugovoreni posao u Libiju, a u skorije vrijeme zaposlenima u ovom preduzeću biće isplaćena sva zaostala dugovanja, potvrdio je direktor ovog preduzeća Radomir Traparić.

On je dodao da se na konkurs za posao u Libiju prijavilo pedesetak građevinskih radnika iz Hercegovine, među kojima je više od polovine zaposlenih u “Neimarstvu”.

“Neimarstvo” iz Trebinja je prije nekoliko mjeseci potpisalo ugovor vrijedan 150 miliona evra, a riječ je o izgradnji dječije bolnice u Tripoliju i stambenog naselju koje se nalazi u blizini prestonice.

Iako je za posao u Libiji potrebno više stotina radnika, Traparić kaže da su zadovoljni odzivom na konkurs u prvoj fazi.

Radnici “Neimarstva” početkom septembra protestovali su nekoliko dana ispred Upravne zgrade tražeći isplatu 12 plata.

Nakon što im je rukovodstvo obećalo da će im biti izmirena sva dugovanja, do 1. oktobra prekinuli su sa okupljanjima, ali nisu dolazili na posao.

Predsjednik Sindikata ovog preduzeća Milenko Vukalović kaže da je nakon održanog sastanka rukovodstvo “Neimarstva” ponovo obećalo da će u najskorije vrijeme biti isplaćene zarade, te da će ukoliko se ni ovaj dogovor ne ispoštuje odlučiti o preduzimanju daljih koraka.

Izvor Agencije