VAŠINGTON – Američka striming platforma “Netfliks” objavila je da je u posljednjem tromjesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u posljednje četiri godine.

Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mjera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Rojters.

“Netfliks” je u tromjesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procjenama te kompanije i Wall streeta ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Na berzama su utorak pale i akcije “Netfliksa”, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mjera protiv korona virusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije “Netfliksa” pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslijepodnevnim satima u utorak.

Rojters podsjeća da je “Netfliks” ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mjera protiv pandemije.