BANJA LUKA – Hypo Alpe-Adria-Bank Banjaluka, prema revidiranim godišnjim rezultatima, ostvarila je bruto dobit u iznosu od 5 miliona KM, odnosno 2,3 miliona KM neto dobiti, nakon plaćenih poreza.

Kako se navodi u saopštenju, Hypo banka zadržala poziciju najveće banke u Republici Srpskoj sa tržišnim učešćem od oko 30 odsto. Ukupna aktiva banke iznoslila je blizu 1,7 milijardi KM, a na polju ukupnih kredita i depozita banka je potvrdila lidersku poziciju.

“Hypo Alpe-Adria-Bank Banja Luka ostvarila je vrlo dobre poslovne rezultate za 2009. godinu s obzirom na sve negativne uticaje globalne finansijske i ekonomske krize te enormno visoka rezervisanja za kreditne gubitke, usljed nemogućnosti klijenata da na vrijeme ispunjavanju svoje kreditne obaveze.”, kaže Srećko Bogunović, direktor Hypo banke Banja Luka.

Hypo banka, s ukupnim kapitalom od 148 miliona KM, će u 2010. godine i dalje biti jedna od glavnih adresa po pitanju finansiranja stanovništva i malih i srednjih preduzeća. Strateški projekat je i dalje saradnja sa Investiciono-razvojnom bankom RS kroz plasiranje najpovoljnijih sredstava u regiji, ističe se u saopštenju.

Izvor Agencije