BANJALUKA – Intesa Sanpaolo banka otvorila je danas u Banjaluci novu poslovnicu u Jevrejskoj ulici, gdje će se obavljati svi poslovi platnog prometa s pravnim i fizičkim licima, u zemlji i inostranstvu, kreditiranje pravnih i fizičkih lica, depozitni, te drugi bankarski poslovi.

Prema riječima direktora Intesa Sanpaolo banke d.d. BiH, Almira Krkalića, ovo je 47 poslovna jedinica u BiH, a Grupa Intesa Sanpaolo posluje u 40 zemalja širom svijeta i ima 19 miliona klijenata koji su joj povjerili hiljadu milijardi evra štednih uloga.

“Banka je jedna od vodećih u bh, s ukupnom aktivom od preko milijardu maraka. Opslužuje oko 240.000 klijenata, uz stalni trend rasta, poboljšanje kvaliteta usluga i stalnih inovacija u ponudi proizvoda. Grupa po tržišnoj kapitalizaciji spada u sam vrh u evro-zoni, a u Italiji je lider u svim vrstama bankarskih usluga za stanovništvo i pravna lica”, rekao je Krkalić.

Direktor Filijale Banjaluka, Dražen Avramović, kazao je da je banka u RS prisutna desetak godina, a pored Banjaluke, banka je prošle godine otvorila i poslovnice u Laktašima i Prijedoru.

Povodom jučerašnjeg otvaranja, klijenti koji do 21. avgusta sklope ugovor o korištenju usluga elektronskog bankarstva i SMS bankarstva, u naredna tri mjeseca biće oslobođeni plaćanja ove naknade. U toku marketinške akcije banka je za fizička lica kreirala paket proizvoda koji su po uslovima najpovoljniji na tržištu. Poslovna politika podrazumijeva i podršku kulturnim i sportskim projektima, a kao simboličan doprinos tome banka je juče Fudbalskom klubu "Sloga" iz Trna uručila skromnu donaciju.

Filijala Banjaluka ima 26 zaposlenih, a u novootvorenoj poslovnici radiće njih četvoro.

Izvor Agencije