Na samom početku, poslije pozdravnog govora članova Udruženja ekonomista RS „SWOT“, uvodničar g-din Ranko Travar (direktor preduzeća za reviziju i konsalting „Deloitte“ d.o.o. Banjaluka) je u svojoj prezentaciji apostrofirao nekoliko problema.

To su nelojalna konkurencija unutar branše, učestala pojava da pojedine revizorske kuće svoje usluge nude po cijenama koje su ispod svih kriterijuma racionalnog poslovanja (postavlja se pitanje kvaliteta), srozavanje ugleda profesije koje proističe iz toga, nedostatak interesa mladih da se bave ovim poslom.

On je pozdravio rješenja koje donosi Nacrt novog Zakona o rač. i reviziji koja će uticati na kreiranje zdravijeg ambijenta za rad preduzeća iz ove branše.

Termin: 30.10.2008. godine, 12:00

Mjesto održavanja: Hotel Bosna, Banjaluka

Moderator: Zoran Babić (predsjednik Sekcije za računovodstvo i reviziju udruženju ekonomista RS „SWOT“, asistent na predmetima „Menadžment računovodstva“ i „Finansijsko računovodstvo“ na Univerzitetu za aposlovne studije u Banjaluci)

Uvodničari: Ranko Travar (Direktor preduze?a za reviziju i konsalting „Deloitte“ d.o.o. Banjaluka) Darko Lakić (pomoćnik direktora Banjalučke berze)

Učesnici: predstavnici državnih organa, revizorskih kuća, finansijskih institucija, strukovnih udruženja i drugi.

GALERIJA

Prezentacije_Darko_Lakic

Izazovi računovodstvene i revozorske profesije u aktuelnim uslovima ponašanja

Izvor