KALINOVIK – Kalinovička opština kupila je Drvnu industriju “Kalinovik”, za šta je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske odobrila kredit od 850.000 KM, izjavila je danas načelnik opštine Mileva Komlenović.

“Za kupovinu drvne industrije izdvojeno je 650.000 KM, dok će se 200.000 KM usmjeriti na njeno opremanje. U početku će biti zaposleno 30 radnika, a u narednom periodu će biti primljeno još ljudi, što je veoma značajno za opštinu”, rekla je Komlenovićeva.

Ona je istakla da nije bilo rebalansa opštinskog budžeta, koji za ovu godinu iznosi oko 1,421 miliona KM i ocijenila da je njegovo punjenje zadovoljavajuće.

Komlenovićeva kaže da je ovogodišnji budžet jako opterećen u sferi socijalnih davanja, a u ovoj godini trebala bi biti završena i sanacija ulica i trotoara u Kalinoviku.

Ona je istakla da je u ovoj godini prioritet realizacija određenih kapitalnih projekata, među kojim je i rekonstrukcija vodovoda, za šta je potrebno 2,5 miliona KM.

“U ekonomskoj krizi, koja je zahvatila i opštinu Kalinovik, vodimo računa da ne napravimo deficit budžeta, a sredstvima kojim raspolažemo pokušaćemo da realizujemo kapitalne projekte značajne za ovu lokalnu zajednicu”, dodala je Komlenovićeva.

Ona je podsjetila da je do sada asfaltiran dio lokalnih puteva, urađena šalter-sala u zgradi opštine, sanirana stolarija u kalinovačkim školama i obnovljena biblioteka.

Komlenovićeva je izrazila nadu da će planirani projekti biti realizovani uprkos teškoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji.

Izvor Agencije